• Home
  • Blog
  • Belastingaangifte! Wel verplicht of niet verplicht?

Belastingaangifte! Wel verplicht of niet verplicht?

Belastingaangifte! Wel verplicht of niet verplicht?

Belastingaangifte! Wel verplicht of niet verplicht?
  • Financieel coach Caroline
  • 09-03-2020

Belastingaangifte doen is verplicht wanneer je een aangiftebrief inkomstenbelasting 2019 hebt ontvangen en wanneer je € 47,- of meer moet betalen.

Wanneer je een aangiftebrief inkomstenbelasting 2019 hebt ontvangen, moet je altijd aangifte doen. Het maakt niet uit of je wel of niet moet betalen. Altijd aangifte doen!

Wanneer je geen aangiftebrief hebt ontvangen is het verstandig om altijd een aangifte in te vullen. Blijkt het na het invullen dat je € 16,-  of meer terugkrijgt, verstuur dan je aangifte. Mooi meegenomen!

Meer dan € 47,- betalen? Verstuur je aangifte dan ook om een boete in de toekomst te voorkomen.

Minder dan € 16,- betaalt de Belastingdienst niet uit en onder de € 47,- hoef jij niet te betalen. In dat geval hoef je je aangifte dus niet te versturen. Nogmaals: tenzij je een aangiftebrief 2019 hebt ontvangen.

TIP!

Wanneer je een fiscaal partner hebt, kan je aan het einde van je aangifte de bedragen verdelen over jou en je fiscaal partner. Doe daarom gezamenlijk aangifte. Je kan dan zo schuiven dat 1 van jullie iets minder dan € 47,- moet betalen en dat wordt kwijtgescholden. Kan je samen een avondje van naar de pizzeria!
Logo Nibud
Logo Omroep Wetering
Logo Eteck
Logo VariantZorg
Logo Fit At Home
Logo Ad.nl
Logo RTW FM

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288