• Home
  • Blog
  • Ben ik nou zo stom dat ik als volwassene niet uitkom met mijn geld?

Ben ik nou zo stom dat ik als volwassene niet uitkom met mijn geld?

Ben ik nou zo stom dat ik als volwassene niet uitkom met mijn geld?

Ben ik nou zo stom dat ik als volwassene niet uitkom met mijn geld?
  • Financieel coach Caroline
  • 22-02-2023

Van de week ontving ik een review waarbij er, tijdens het lezen, een traan over mijn wang rolde. Zo mooi! Zo ontroerend! “Het is de waarheid, zo uit het hart” schreef ze er nog bij. Toen ik begon als financieel coach, had ik nooit verwacht dat ik reviews zou krijgen en al helemaal niet zo regelmatig. Iedere review maakt me super blij en laat zien dat het werk dat ik doe waardevol is! Deze review is echter met zoveel gevoel geschreven … ik ben zo dankbaar dat ik naast deze mooie vrouw mocht lopen tijdens haar proces. Hopelijk inspireert dit jou. Laat het je zien dat er hoop is. Dat het anders mag. Dat het beter kan!!

Aan het einde van de maand zijn er weer vier weken over. Niet alleen op mijn kalender maar ook bij mijn bank. Ik staar naar de nullen op het scherm. Ze zijn zo rond, zo volmaakt. Ze lachen mij uit.

Ik besluit in mijn afschriften te duiken en kijk. Ik zie bedragen dat ik mij afvraag waarom. Als ik dat nou maar niet had gedaan. Dan had ik nog...

Mijn financieel patroon lijkt op een slecht geweven tapijt. Plots besef ik mij dat ik geen wever ben maar een touwtjesknoper. Hier en daar zie ik hoe ik keer op keer met mijn knopen het net red. Dit keer zit de knoop om mijn nek.

De boosheid komt eerst. Ik ben niet goed met geld. Ben ik nou zo stom dat ik als volwassene niet uitkom met mijn geld? Ik verdien genoeg, maar waar blijft het? Waarom ben ik constant aan het overleven in plaats van leven?

De schaamte komt als laatste.

Ik heb hulp nodig, maar als ik dat doe dan ziet iemand anders mijn onkunde. Al die impulsieve acties van mij. Een grote drempel, maar ik voel mij zo verloren. Ik wil mij geen zorgen meer maken om geld. Het ongemak wint het van de schaamte.

Ja, zeg ik! Ik kan het niet alleen. Ik heb iemand nodig die mij leert hoe ik financieel volwassen word. Ik wil overzicht en mijn doelen in het leven bereiken zonder zorgen om die nullen. Die wil ik niet meer zien.

Zo kwam ik uit bij Caroline. Uitkomen met je inkomen; dat is wat ik nodig heb.

De schaamte ben ik voorbij en die drempel ben ik over. Caroline heeft mij met begrip, kunde en geduld ontvangen. Zij geeft niet alleen het inzicht in cijfers, maar nog belangrijker: zij ziet de mens in mij. Ik leer van haar dat geld voor een klein deel gewoon materie is en dat je denken en gedrag je maken of breken.

Mijn tapijt zit nog vol met knopen, maar in mijn hoofd zijn ze los. Het besef is er, de eerste stap. Nu gaan wij verder met ontknopen en omdat wij dat samen doen voel ik mij een stuk lichter.

Veranderen kost tijd, kost geld. En toch is het een goede investering voor de toekomst. Een toekomst van cijfers voor de nul. En vrij van zorgen.

Dank je wel Caroline.

Wint jouw ongemak het van de schaamte en de weerstand?

Meld je aan voor een gratis sessie!

GRATIS SESSIE

Logo Eteck
Logo Nibud
Logo Fit At Home
Logo RTW FM
Logo Omroep Wetering
Logo VariantZorg
Logo Ad.nl

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288