• Home
  • Blog
  • Bullshit, iedereen kan sparen!

Bullshit, iedereen kan sparen!

Bullshit, iedereen kan sparen!

Bullshit, iedereen kan sparen!
  • Financieel coach Caroline
  • 16-06-2022

Er zijn van die blogs, waarvan je denkt “JA, die wil ik op mijn website hebben staan!” Dit blog is er daar één van. Ik heb namelijk regelmatig klanten met ADD of ADHD en voor hen, maar ook voor hun partner, is dit blog super interessant. Ik ken de schrijver, Jasper Buitenhuis, al wat langer. Jasper is ADD/ADHD coach en ervaringsdeskundige en ik heb veel van hem geleerd over de uitdagingen en mooie kanten van een ADD/ADHD brein. Je leest hier het begin van zijn blog!

Bullshit, iedereen kan sparen

Aan het einde van mijn geld heb ik altijd een stukje maand over, de bekende woorden van Loesje. Dit geldt voor velen met ADD/ADHD. Sparen en ADD/ADHD zijn vaak geen goede combi. Ken je dat gevoel dat net op het moment dat jij je salaris krijgt uitbetaald, er net toevallig uitverkoop is op de hoofdstraat? Of dat direct nadat je vakantiegeld wordt gestort, je auto stuk gaat?

Leuk een vrijgezellenfeest van een vriend. Of je even €150,- kunt inleggen. WAAT? Je schrikt, zoveel? Waar ga ik dat van betalen? Je hebt nog €400,- op je rekening en bent pas halverwege van de maand. De anderen lijken geen problemen te hebben met sparen. Waar halen ze dat geld vandaan? Hoe doen ze dat toch?

Weer gefaald

Deze maand ga ik echt sparen, nu ga ik het echt doen. De eerste week gaat het goed. Je bent trots, eindelijk! Om jezelf te belonen mag je toch even dat kaasbroodje op het station kopen. En daar moet dan natuurlijk ook even wat drinken bij. En voor dat je het weet, vliegt het geld er weer uit en heb je aan het einde van de maand weer niks gespaard. Weer mislukt, weer gefaald.

Wat een geld!

Herken je dit? Ik in ieder geval wel. Alles wat er in kwam, ging er ook weer uit. En vaak nog meer dan dat. Op mijn 18e kreeg ik een bedrag van mijn ouders dat ze hadden gespaard sinds mijn geboorte, de babyrekening. Fantastisch, ik had nog nooit zoveel geld gezien. Nu kan ik eindelijk sparen!

.

Ben je benieuwd hoe Jasper het geld van zijn ouders weer kwijt raakte en hoe zijn leven veranderde nadat een onbekende de magische woorden tegen hem zei “BULLSHIT, Iedereen kan sparen”? Lees dan hier verder….

Logo Ad.nl
Logo RTW FM
Logo Omroep Wetering
Logo Fit At Home
Logo Eteck
Logo Nibud
Logo VariantZorg

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288