Een droom die uitkomt

Een droom die uitkomt

Een droom die uitkomt
  • Financieel coach Caroline
  • 10-10-2022

Ik schrijf als budgetcoach vaak over keuzes maken. Over geld maar één keer kunnen uitgeven. Mijn dochter is natuurlijk met dat "sausje" overgoten en ik heb haar daarom gevraagd daar iets over te schrijven. Naomi maakt als 22, inmiddels 23, jarige haar droomreis. Niet op kosten van papa en mama, maar volledig op eigen "financiële" kracht. Ik hoop dat dit blog je inspireert. Dat het iets in je wakker maakt, waardoor je beseft dat je meer invloed hebt op je toekomst dan je denkt.... door de keuzes die je maakt!

Backpacken in Australië!
Een paar maanden geleden besloten dat ik voor mijn derdejaars stage naar Australië wil. En als ik dan toch helemaal naar de andere kant van de wereld ga, wil ik daar natuurlijk wel alles uithalen!
Dus in plaats van 4 maanden stage in het buitenland ben ik 8 maanden weg uit Nederland!

Ik wist al sinds juli 2021 dat de buitenlandstage eraan zat te komen. Ik spaarde hier dus al wel iets voor. Maar pas vanaf januari 2022 wist ik dat ik naar Australië ging en dan ook 2,5 maand eerder! Toen werd het kostenplaatje héél anders en was er veel meer geld nodig…

Vanaf dat moment ben ik thuis (in Nederland) al andere keuzes gaan maken.
Denk hierbij aan: bij uitstapjes eigen eten en drinken meenemen, niet meer (online) shoppen en alleen dingen kopen die ik écht nodig had.

Ook met koningsdag!
Toen al mijn vriendinnen naar een festival gingen, heb ik besloten niet mee te gaan.
Festival kaartje € 55,-
Eten/drinken die dag € 120,-
Openbaar vervoer € 25,-
Al gauw een dag die +/- €200 kost dus…
Dit geld gaf ik veel liever uit in Australië natuurlijk!

Nu, hier in Australië, ben ik mega blij met de keuzes die ik in Nederland heb gemaakt.
Van die €200 kan ik in Australië 1, misschien wel 2 gave tours doen of 10 nachten slapen in een hostel!

Ook hier blijf ik bewust omgaan met m’n geld.

Zo maak ik over het algemeen mijn eigen eten, probeer ik bij het doen van boodschappen te letten op de acties, neem ik altijd zelf genoeg eten mee als ik een dagje weg ga en bij het boeken van een hostel boek ik soms een hostel die wat verder van het centrum is, maar wel goedkoper is. Op die manier bespaar ik geld en zie ik tijdens het lopen van het hostel naar het centrum vaak ook weer onwijs leuke dingen! Win Win!

Natuurlijk eet ik ook wel eens buiten de deur en koop ik dingen die ik misschien niet helemaal nodig heb.. maar door alle andere keuzes die ik maak kan dit ook.

Ennnn… ik blijf continu nadenken over; wil ik mijn geld hieraan uitgeven of liever een leuke tour doen?! Want één ding weet ik nu wel zeker, Australië is niet goedkoop.. Maar wel onwijs mooi en hier wil ik echt niks van missen!

Logo Ad.nl
Logo RTW FM
Logo VariantZorg
Logo Eteck
Logo Nibud
Logo Fit At Home
Logo Omroep Wetering

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288