• Home
  • Blog
  • Financieel evenwicht na je scheiding

Financieel evenwicht na je scheiding

Financieel evenwicht na je scheiding

Financieel evenwicht na je scheiding
  • Financieel coach Caroline
  • 29-11-2023

Wanneer je leven ingrijpend verandert door een scheiding, kan het uitdagend zijn om met minder geld een nieuw financieel evenwicht te vinden. Toch is het noodzakelijk, want je geldzaken en financiën veranderen na een scheiding. Blind vertrouwen op je gevoel en hopen dat het goed komt, zorgt voor onrust en stress. Door actief grip te krijgen, overzicht te bewaren, inzicht te verkrijgen en zelf de regie over je geld te pakken, voorkom je kostbare, dure fouten.

Marja kan erover meepraten.

Marja woont al jarenlang met haar gezin in een jaren dertig huis. Zo’n huis met karakter waar haar twee pubers zijn opgegroeid. Een fijn huis. Mooie locatie en alles in de buurt.

Maar, eerlijk is eerlijk, hun huis met karakter kan wel wat liefde en aandacht gebruiken. Hier en daar zit nog enkel glas en het oude dubbel glas moet eigenlijk ook vervangen worden. In de bijkeuken is het altijd koud; deze is niet geïsoleerd. En het dak… dat kan nog net.

Dat er achterstallig onderhoud is, komt niet door de financiën. Het geld is er, maar Marja en haar man waren de laatste jaren erg druk. Druk met van alles en nog wat.

En dan als klap bij een licht bewolkte hemel… wil de man van Marja scheiden.

Marja weet niet wat haar overkomt.

Ze doet er alles aan om sterk te blijven voor haar kinderen en één ding weet ze zeker… als het lukt om in hun huis te blijven wonen, dan doet ze dat.

En jawel, door de staat van het huis valt de taxatie lager uit dan verwacht en het lukt haar om haar man - inmiddels ex man - uit te kopen. 

Maar er spookt van alles door haar hoofd:

  • Kunnen ze biologisch blijven eten?
  • Kan ze een autootje aanschaffen?
  • Financiën, hoe dan? Nooit mee bemoeid

Marja schakelt mij in en schrijft daarover:

De hulp van Caroline gevraagd vlak na een scheiding. Een hectische tijd waarin veel geregeld moet worden. Caroline heeft mij geholpen om overzicht te krijgen in mijn financiën en er niet van weg te kijken. Handige tips, praktische hulp en alles steeds op mij afgestemd, zodat ik het overzicht bleef behouden. Nu doe ik het weer alleen en weet waar ik keuzes kan en moet maken.

Niet je inkomen maakt je rijk, maar de manier waarop je ermee omgaat

Tip: Schakel hulp in als het even niet lukt door een hectische tijd! Dat is krachtig.

Plan jouw Financieel Fit gesprek


Ik heb zelf, na mijn scheiding 17 jaar geleden, ervaren hoe belangrijk het is om de regie te hebben over je financiën. Dit zorgt ervoor dat je met één salaris én kan sparen én een leuk leven kan hebben.

In een 1 op 1 persoonlijk financieel traject help ik je overzicht en inzicht te krijgen, en te houden, in je geldzaken. Ik doe dit door naar je te luisteren (wat past bij jou, wat wil je), je te leren hoe je grip hebt op je geld (en jezelf :)) en je te inspireren. Uiteindelijk is het een financiële transformatie waar je de rest van je leven voordeel van hebt.
 
Voorkom dure fouten en ontdek dat geld leuk is als je weet hoe het werkt. Samen vinden we jouw manier om nu een leuk leven te hebben, maar ook rekening te houden met de toekomst.

Je hoeft het niet alleen te doen

 

 

Logo Nibud
Logo Ad.nl
Logo RTW FM
Logo Omroep Wetering
Logo Eteck
Logo Fit At Home
Logo VariantZorg

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288