• Home
  • Blog
  • Geen schulden of geldproblemen, wel behoefte aan inzicht in de financiën!

Geen schulden of geldproblemen, wel behoefte aan inzicht in de financiën!

Geen schulden of geldproblemen, wel behoefte aan inzicht in de financiën!

Geen schulden of geldproblemen, wel behoefte aan inzicht in de financiën!
  • Financieel coach Caroline
  • 25-05-2021

Je hoeft geen schulden of geldproblemen te hebben om een budgetcoach in te schakelen. Een klant van mij heeft dit heel mooi verwoord in zijn column 'Coach'. In de Thuisbar deelt hij wekelijks zijn gedachten en de dingen die hem bezig houden. Ik voel me vereerd dat ik onderwerp van gesprek was. Hieronder deel ik een deel van het column 'Coach' van de Thuisbar.

Met financiën omgaan leer je niet echt op school, we weten wel dat ‘vroeger’ iedereen een huishoudboekje had en dat onze ouders simpelweg voor sommige dingen gewoon geen geld hadden. Maar als je een baan/inkomen hebt en je kan je vaste lasten betalen gaat het toch gewoon goed? 

Geen schulden of geldproblemen

Mijn vrouw en ik hebben allebei een fulltime job, we hebben een koophuis, geen schulden en een onwijs leuk leven. De papieren belandden vaak op tafel en als er visite komt verdwijnen die in een doos, die we dan boven zetten om ‘van de week’ even uit te zoeken. We hadden ongeveer 17 van die dozen. De Budgetcoach ging samen met ons door die papierwinkel heen en de voorraad is gereduceerd tot 2 mappen, dat geeft al rust.

de vouwwagen willen inruilen voor een caravan

Inzicht in de financiën

Toen kwam ze met een spreadsheet aan waar we inkomsten en uitgaven moesten invullen. Het is het ouderwetse kasboekje, iedereen kan dat maken, iedereen kan dat bijhouden. Maar als er dus voldoende binnenkomt heb je dat niet nodig en stop je daarmee. Of wij dromen hebben om voor te sparen? Mijn eerste antwoord was nee, ik droom namelijk niet mijn leven, ik leef mijn droom. Maar als je zo gezellig zit te kletsen kom je er ineens achter dat ik bijvoorbeeld de vouwwagen best zou willen inruilen voor een caravan. Enfin ze zet de financiën voor ons op papier en bied ons diverse scenario’s aan om onze doelen te bereiken. Oh hemel wat hadden wij dit nodig zeg!!

Inzicht - makkelijk is niet hetzelfde als goed

De donderdagavond is ‘budgetcoachavond’ geworden bij ons. Hebben jullie een budgetcoach? Dat hebben jullie toch niet nodig?? Zijn er problemen?? Zomaar wat vragen die ik krijg als ik zeg dat we een Budgetcoach hebben, ik schaam me namelijk nooit en praat dus overal over onze nieuwe ontwikkelingen. Als ik nu had gezegd dat ik een financieel adviseur in dienst heb genomen waren de reacties wellicht anders, terwijl het in ons specifieke geval wel precies de lading dekt! Daar ging het afgelopen donderdag na het officiële gedeelte over, de titel budgetcoach klinkt gevoelsmatig als je hulp nodig hebt bij problemen. Er is een schaamdrempel. Bij de titel financieel adviseur is de drempel ook weer veel te hoog. Ze wil gevonden worden door mensen die gewoon even een duwtje in de rug nodig hebben. Inzicht en overzicht heeft ze ons geboden en rust en dat was precies wat wij nodig hadden! Wij hadden geen problemen, ik heb haar factuur gewoon van mijn lopende rekening betaald, net als de dakkapel vorig jaar en de vakantie die we in Augustus gaan genieten. Maar iets wat makkelijk gaat is niet hetzelfde als iets dat goed gaat.

Duwtje in de rug, schop onder de kont

Het was voor mij als een soort grap begonnen die middag op het terras, maar wat ben ik blij dat ze nu al een paar donderdagen bij ons aan tafel heeft gezeten. Onze groepsapp heet “schop onder de kont” en dat was precies wat wij nodig hadden. Ja wij hebben een Budgetcoach!!! Ja wij hadden financiële problemen, alleen niet in de vorm van schulden! Wij hadden gewoon geen enkel idee van wat er binnen kwam en wat eruit ging. Wat een rust heeft ze ons gebracht! En over twee jaar gaan we dus een caravan kopen, een flinke ook nog. Het is niet erg als je af en toe ergens hulp bij nodig hebt of gewoon een schop onder je kont!

Nieuwsgierig geworden of een budgetcoach iets voor jou is? Neem gratis en vrijblijvend contact op!

Lees het hele artikel 'Coach' van de Thuisbar!

Logo Fit At Home
Logo Nibud
Logo Omroep Wetering
Logo Ad.nl
Logo Eteck
Logo RTW FM
Logo VariantZorg

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288