• Home
  • Blog
  • Genoeg geld en toch geldzorgen

Genoeg geld en toch geldzorgen

Genoeg geld en toch geldzorgen

Genoeg geld en toch geldzorgen
  • Financieel coach Caroline
  • 16-10-2020

Je hebt een leuke baan met een goed salaris. Toch lukt het niet om alle rekeningen iedere maand te betalen. Oftewel, genoeg geld en toch geldzorgen. Wat is er aan de hand? Waarom lukte het voorheen wel? De uitgaven lijken allemaal verantwoord.

Beginnende betalingsproblemen

Betalingsproblemen beginnen vaak met een eerste maand dat de rekening leeg is wanneer het salaris gestort wordt. Je past de limiet van je betaalrekening aan want even rood staan is geen probleem. Je maakt een lijstje met inkomsten en uitgaven en ziet dat het volgende maand allemaal weer recht getrokken wordt.

Financiële problemen en schaamte

Een paar maanden later realiseer je je dat je een serieus probleem hebt. Hoe kan het zo mis zijn gegaan? Er zijn genoeg inkomsten, maar nog meer uitgaven. Je piekert en voelt je onrustig. Je hebt af en toe ruzie over geld en onbenullige dingen. Daarbij komt de schaamte voor je financiële problemen. Je hebt het gevoel te falen. Iedereen weet dat je een leuk salaris hebt, of dat er twee salarissen binnen komen. Een rijk sociaal leven, een mooie auto voor de deur. Het plaatje aan de buitenkant ziet er fantastisch uit. Geldproblemen en geldzorgen passen niet in dat beeld. 

Financiële problemen oplossen

Denken dat financiële problemen erbij horen, gaat het probleem niet oplossen. Erkennen van het probleem is de eerste belangrijke stap. Wanneer er genoeg geld is en toch geldzorgen, heb je een puzzel op te lossen. Des te langer je daarmee wacht des te meer stukjes krijgt jouw puzzel. Wacht daarom niet langer en ga ervoor zitten. Het kost even tijd maar maak een maand- jaaroverzicht van je inkomsten en uitgaven. Kijk op welke kosten je kan besparen. Misschien kan je zelfs kosten helemaal laten vervallen. Zoek net zo lang door totdat je inkomsten en uitgaven in balans zijn en er ruimte is om je achterstand in te lopen. Heb je een partner, maak dit overzicht dan samen. Op die manier maken jullie samen keuzes en sta je er allebei achter.

Lukt het niet, dan is het tijd voor een budgetcoach die rust geeft en een structurele oplossing biedt. Ik neem jullie mee in het proces. Ik heb ervaring met jullie situatie en ik heb tijd en ruimte voor de emoties die er zijn. Samen brengen we stap voor stap de inkomsten en uitgaven weer in balans. Er komt rust. Jullie staan er niet langer alleen voor. We kijken voortdurend naar wat voor jullie belangrijk is en waar jullie blij van worden. Ik ben de welbekende stok achter de deur en kijk over jullie schouder mee. Ik beloof dat de eerste besparingen en betalingen van achterstanden binnen een maand een feit zijn.

Jullie zijn verstandige en zelfstandige mensen. Maar iedereen heeft zijn eigen talenten. Die van mij zijn geld en cijfers en ik deel mijn kennis graag met je. Na het budgetcoach traject heeft budgetteren voor jou geen geheimen meer en je was al ervaringsdeskundige in hoe het niet moet. De kans op nieuwe schulden is nihil.

Budgetcoaching kosten

Twijfel niet langer en neem contact op via het contactformulier, bel 06-288 23 288 of mail info@budgetcoachwaddinxveen.nl. . En de kosten!? Dat regelen we samen. Ik verdien mezelf terug. We maken samen een budgetplan op maat. Afgestemd op jouw gezin en situatie.

Logo Nibud
Logo RTW FM
Logo Fit At Home
Logo Omroep Wetering
Logo VariantZorg
Logo Ad.nl
Logo Eteck

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288