Vakantiegeld

Vakantiegeld

Vakantiegeld
  • Financieel coach Caroline
  • 19-05-2020

BIJNA VAKANTIEGELD Eerlijk! Ieder jaar kijk je halsreikend uit naar je vakantiegeld. Dit jaar is dat niet anders. Wat wel anders zal zijn, is de besteding ervan. Waar je in een “gewoon” jaar je vakantiegeld aan je vakantie uitgeeft, is dat dit jaar voor velen anders. Maar wat doe je dan met je vakantiegeld? Wanneer je daar van tevoren niet over nadenkt gebeurt er waarschijnlijk het volgende: NIKS!!!

Je laat het geld op je betaalrekening staan. Doet boodschappen, koopt en bestelt wat “spullen” en denkt je vakantiegeld te bewaren voor later dit jaar of volgend jaar. Maar ….. helaas…. Na een tijdje kom je erachter dat je vakantiegeld OP is. Hoe? Waaraan? Je hebt geen idee.

Zonde toch? Jammer van je extra geld.

Voorkom dit scenario door nu alvast te bedenken wat je met je vakantiegeld gaat doen. En doe dat direct, zodra het geld op je rekening is gestort. Er zijn veel opties en wat je doet is heel persoonlijk. Ik wil er een paar noemen:

  • Sta je regelmatig rood bij de bank? Gebruik je vakantiegeld hiervoor en voorkom rood staan in de toekomst. Banken rekenen absurd veel rente (rond de 10%). Gun jezelf dat geld. De banken hebben genoeg.

  • Heb je achterstallige betalingen? Gebruik je vakantiegeld om deze te betalen. Betalen moet toch en het geeft rust om dat gedaan te hebben. Het kan je boetes en extra kosten schelen in de toekomst. Dat geld hou je dan weer mooi voor jezelf.

  • Heb je een buffer voor onvoorziene uitgaven? Een buffer geeft rust. Wanneer er iets kapot gaat en vervangen moet worden of een andere onverwachte uitgave dan heb je daar geen financiële stress van. Zet je vakantiegeld op je spaarrekening die dient als buffer.

  • Heb je genoeg buffer en daarnaast een spaardoel? Mooie reis maken, bruiloft, verbouwing enz. Dan is je vakantiegeld een fijne extra inleg. Komt je doel weer een stap dichterbij. Naar je spaarrekening dus.

  • Heb je alles op orde? En je vakantiegeld is nog steeds extra? Zet deze op een spaarrekening en laat het staan totdat zich iets echt leuks aandient. Anders gaat je vakantiegeld op aan niks. En dat is echt niks. Daar word je niet blij van. Op je spaarrekening dus. Dan denk je nog eens 2 x na voordat je het uitgeeft en is de kans veel kleiner dat het opgaat aan ..... niks!

Dus…. Nu alvast bedenken wat je met je vakantiegeld gaat doen en zodra het op je rekening staat de actie uitvoeren die je je hebt voorgenomen.

Succes en veel plezier van je vakantiegeld. Geniet ervan!

Logo VariantZorg
Logo RTW FM
Logo Eteck
Logo Omroep Wetering
Logo Ad.nl
Logo Nibud
Logo Fit At Home

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288