• Home
  • Blog
  • Wat is de overeenkomst tussen fietsen in de bergen en schulden aflossen?

Wat is de overeenkomst tussen fietsen in de bergen en schulden aflossen?

Wat is de overeenkomst tussen fietsen in de bergen en schulden aflossen?

Wat is de overeenkomst tussen fietsen in de bergen en schulden aflossen?
  • Financieel coach Caroline
  • 01-07-2022

Er waren eens een moeder en een dochter… In dit geval de echte moeder en niet de boze stiefmoeder :). De dochter gaat haar droom laten uitkomen. Ze vertrekt 8 juni voor 8 maanden naar Australië. Vier maanden backpacken en vier maanden stage in Sydney. Super leuk!!

Australie here my daughter comes!

Ik heb dat altijd aangemoedigd en gelukkig begon ze anderhalf jaar geleden met sparen en heeft ze nu genoeg geld om haar droom uit te laten komen. Haar vertrek komt snel dichterbij. Dan begin je als moeder toch wel op te zien tegen het vertrek. Voel je, net als je dochter, de spanning in je buik en als je de gedachten aan haar vertrek echt laat binnen komen, prikken de tranen …. maar hé daarvoor is het nu nog te vroeg!

Quality time!

Voordat het zover is, hebben we eerst een week quality time samen. We zijn op fietsvakantie in de heuvels rond Turijn! Ik heb namelijk ook gespaard om mijn droom, dit met haar te doen, te laten uitkomen. Ik schrijf vandaag dit blog op een fantastische hotelkamer bij een wijnboer, agriturismo. Bovenop een hoge heuvel waarvoor we kilometers hebben afgezien en gebikkeld. Met als beloning een fantastisch uitzicht, echt adembenemend!

Tijdens het fietsen, realiseerde ik me dat er een overeenkomst is tussen fietsen in de bergen en schulden aflossen.

Naar beneden - in de schulden / omhoog - schulden aflossen

Wanneer we de berg afsuizen, hoeven we niks te doen. De zwaartekracht doet zijn werk, de wind door onze haren en een hoge snelheid. Dit is te vergelijken met schulden krijgen. Wanneer je niks aan je financiën doet, je geld op gevoel en makkelijk uitgeeft dan vliegt het je portemonnee uit en je bankrekening af.

Zolang je hetzelfde blijft doen, krijg je wat je kreeg

Wanneer we de berg opfietsen is het zwaar! Het gaat langzaam, we ploeteren, hijgen en denken af en toe aan opgeven en afstappen. Dat doen we niet, want boven wacht de euforie. We houden vol, want we willen dit zo graag - het gevoel van vrijheid, van kracht, van doorzetten en iets bereiken.

Wanneer je genoeg hebt van je schulden, zal je in actie moeten komen. Zolang je hetzelfde blijft doen, krijg je wat je kreeg dus het roer moet om. Niet meer op gevoel en makkelijk geld uitgeven, maar je verdiepen in je geldzaken. Een plan maken dat je uit de schulden haalt en dat uitvoeren. Natuurlijk is dat zwaar, want je kosten gaan door. Uit de schulden komen is veel zwaarder dan uit de schulden blijven. Maar eenmaal uit de schulden wacht de euforie! Tot die tijd moet je volhouden en doorzetten, want je wilt het zo graag - dat gevoel van schuldenvrij zijn en rust!

Het venijn en de overwinning

Bijna bovenaan de helling zit het venijn. Onze benen branden, onze ademhaling gaat zwaar, we zijn soms bang dat we het niet gaan halen. Maar opgeven is geen optie! We zijn hier niet aan begonnen om af te stappen of te stoppen. Dit is onze droom - we weten dat boven de beloning op ons wacht. Wanneer het makkelijk zou zijn, is de beloning klein. Des te zwaarder de rit, des te groter de overwinning.

Het venijn zit bij bijna schuldenvrij zijn. Er lijkt geen eind aan te komen, de verleidingen om van je plan af te wijken roepen je en soms lijkt het alsof je gaat zwichten. Maar opgeven is geen optie! Je bent al zover gekomen en het einde is in zicht. Dit is wat je wilt - en je weet dat als je eenmaal schuldenvrij bent je rust zal ervaren en vrijheid. Uit de schulden blijven en sparen is daarna makkelijk. Je weet dat je het kan, je plan werkt, je voelt je sterk en hebt geleerd om bewust keuzes te maken. Ja het was zwaar maar de overwinning is des te groter.

Trots

Ik ben super, super trots op mijn dochter! Ik ga haar enorm missen, maar ik weet dat ze alles in zich heeft om er 8 fantastische maanden van te maken. Ik zal haar vanuit Waddinxveen steunen wanneer ze me nodig heeft.

Ik ben altijd super, super trots op mijn klanten die besluiten te investeren in hun financiële toekomst. Iedereen kan leren om goed met geld om te gaan. Het gaat om overzicht, inzicht, mindset en de juiste kennis en tools. Ik begeleid en help daarbij zodat klanten na een traject weten hoe geld werkt. Nu én in de toekomst!

Logo Eteck
Logo Nibud
Logo RTW FM
Logo Fit At Home
Logo Omroep Wetering
Logo VariantZorg
Logo Ad.nl

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288