Wat is een overbestedingsschuld?

Wat is een overbestedingsschuld?

Overbestedingsschulden ontstaan wanneer je genoeg inkomen hebt, maar teveel geld uitgeeft.

Tegenwoordig zijn er veel gezinnen met een dubbel inkomen. (Te)veel geld uitgeven, overbesteding, gaat dan lang goed, omdat er genoeg inkomsten zijn. Maar door alle verplichtingen, ontstaan er schulden. Het is een uitdaging om minder geld uit te geven, te bezuinigen. Jullie willen wel, maar hoe en waarop? En waar begin je?

Ook bij de huishoudelijke uitgaven is het lastig om minder geld uit te geven. Als mens doen we 95% op de automatische piloot. Ingegeven door gedrag, behoeften, gewoonten en overtuigingen. Dit zijn blinde vlekken voor jou en je partner. En blinde vlekken? Die zie je zelf niet :).

Als de situatie te lang duurt, lopen de spanningen op. Piekeren, slapeloze nachten en ongemakkelijke gesprekken. Jullie zitten in een negatieve spiraal die niet alleen jullie, maar het hele gezin meetrekt. Het wordt er niet gezelliger op.

Denk je nu “Herkenbaar Caroline! Maar wat nu?”

Gun jezelf en elkaar dan om de negatieve spiraal te doorbreken. Ik ben budgetcoach, financieel coach, en ik leer jullie om de inkomsten en uitgaven weer in evenwicht te brengen. We gaan helemaal in op jullie situatie en op wie jullie zijn als gezin. Waar worden jullie blij en gelukkig van? Welke financiële keuzes en oplossingen passen daarbij? Van mij moet niks, maar ik denk wel actief mee.

En ja, ik kost geld! Maar wat kost de situatie jullie nu, op dit moment? Hoelang willen jullie nog doorgaan met proberen, teveel geld uitgeven en aanmodderen?

Investeer in financiële groei en ik beloof dat jullie mij binnen een maand of twee terugverdienen. Wanneer je eenmaal weet hoe het werkt, heb je daar de rest van je leven wat aan.

Heb je nog vragen? Kijk dan even bij veelgestelde vragen, tweeverdieners in loondienst, tweeverdieners en zelfstandig ondernemer of neem contact met me op.

Omdat ik me realiseer dat het best spannend is, kom ik eerst gratis en vrijblijvend langs. Dan bespreken we jullie situatie, geef ik alvast wat tips en ontdekken we of we samen een traject aangaan.

NEEM CONTACT OP

 

Logo Fit At Home
Logo RTW FM
Logo Omroep Wetering
Logo Eteck
Logo Nibud
Logo Ad.nl
Logo VariantZorg

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288