Werknemer met schulden

Werknemer met schulden

Als werkgever heb je dagelijks (indirect) te maken met de gevolgen van financiële problemen van werknemers. De kosten zitten o.a. in verhoogd ziekteverzuim, productiviteitsverlies, concentratieverlies, verhoogde kans op ongelukken, fraudegevoeligheid en de administratie rondom loonbeslag en voorschotten. Een werknemer met schulden schaamt zich echter en heeft verdriet en wil niet dat jij als werkgever weet dat er geldzorgen of schulden zijn.

Maandagochtend, de telefoon gaat. Je collega, we noemen hem voor het gemak Bart, belt dat hij zich niet goed voelt en thuis blijft. Dit ken je, het is niet de eerste keer dat Bart zich dit jaar ziek meldt. Hij heeft iedere keer wat! Wanneer je hem ernaar vraagt, is hij wat vaag. Kan toch gebeuren. Zijn werkzaamheden zijn wel oké, maar niet zoals je van hem gewend bent. Er is iets, maar Bart wil er niet over praten. Dan komt de deurwaarder aan de deur, een loonbeslag voor Bart. Dat is het moment dat Bart breekt.

Volgens het Nibud rapport “Personeel met schulden” kost een werknemer met financiële problemen, die voltijds werkt en een modaal salaris verdient, je bedrijf al snel 13.000 euro per jaar. Volgens datzelfde rapport heeft 62% van de bedrijven te maken met personeel met financiële problemen. Kortom een gezonde financiële privésituatie van je werknemers is iets waar je veel voordeel van hebt en enorme kosten mee bespaart.

Preventie en direct in actie komen,
voorkomt leed en hoge kosten

Help je werknemer en maak bij een vermoeden schulden bespreekbaar. Je zal versteld staan hoe opgelucht iemand is wanneer je het gesprek hierover start. Veel gezinnen met schulden komen er alleen niet meer uit. Ze zitten in een vicieuze cirkel. De schulden worden steeds groter door bijkomende kosten en de reserves zijn op waardoor nieuwe schulden op de loer liggen. Soms zijn er geen schulden maar maakt iemand zich zorgen omdat het spaargeld steeds minder wordt. In dat geval is een budgetcoach aanbieden nog dankbaarder omdat je problemen en schulden voorkomt. En voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeker bij schulden.

Hoe ik als budgetcoach kan helpen?

Als budgetcoach bespreek ik samen met Bart hoe hij zijn financiën nu regelt. We maken een overzicht van zijn inkomsten en uitgaven. Waarschijnlijk schrikt Bart eerst, maar het geeft hem ook rust dat hij er niet langer alleen voor staat. Indien nodig help ik Bart met zijn administratie ordenen en haalbare betalingsafspraken te maken. Samen onderzoeken we wat er nodig en mogelijk is om Bart zijn inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Structuur en in oplossingen denken zijn hierbij belangrijk. Lange termijn denken en acties zijn nodig om schuldenvrij te worden en blijven. 

Aan het begin van het traject stellen we één of meerdere (budget) doelen vast. Hierdoor weten we of we op de goede weg zijn en zijn acties meetbaar. Uiteraard betrekken we Bart zijn partner (wanneer die er is) bij het traject. Zij gaan het samen doen!

Een schuldenvrije toekomst, dat gun je toch iedereen!

Na afloop van het traject heb je een relaxte, opgeluchte, positieve, dankbare en duurzaam inzetbare werknemer. Jullie hebben beiden weer de tijd en de ruimte om je volledig op het werk te richten.

Zijn er nog vragen? Kijk dan even bij veelgestelde vragen of neem contact met me op.

Ik kom graag langs om wensen en mogelijkheden te bespreken.

NEEM CONTACT OP

Volg Budgetcoach Waddinxveen voor tips en weetjes op   - -

Jouw financieel coach - Uitkomen met je Inkomen

Geldzorgen en financiële stress hebben invloed op hoe je je voelt. Wanneer geld sneller wordt uitgegeven dan verdient, ontstaat er spanning. Bij jou, bij je partner en misschien ook onderling. Financiële zorgen laten je niet los. Je kan ze niet even uitzetten en ze lossen niet vanzelf op.
Wat het ingewikkeld maakt is dat geld veel meer is dan een ruilmiddel. Je persoonlijkheid, overtuigingen en gewoonten hebben invloed op hoe je met geld omgaat. Jouw oplossing is niet de oplossing van de ander. Vroeg of laat ontstaan hierdoor strubbelingen, ingewikkelde gesprekken en gedoe.
Denk niet langer dat dit er allemaal bij hoort! Het kan echt anders en ik leer jullie hoe!!

Logo Omroep Wetering
Logo VariantZorg
Logo RTW FM
Logo Eteck
Logo Ad.nl
Logo Fit At Home
Logo Nibud

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288