Hoe krijg je als ondernemer financiële rust?

Welke stappen zorgen voor financiële rust?

Financiële rust krijg je door controle te hebben over je financiën. Door je inkomsten en uitgaven in balans te brengen en te zorgen voor een buffer en spaargeld voor (on)voorziene omstandigheden.

Het begin is je administratie, overzicht en inzicht.
Je inkomsten en uitgaven in balans brengen kan op verschillende manieren en die gaan we bij een budgetcoach traject allemaal combineren.

Inkomsten
Aan de inkomsten kant zoeken we naar mogelijkheden om deze te verhogen. Misschien heb je recht op bepaalde toeslagen of vergoedingen. Later in het traject krijg je minder geldzorgen en stress en komt je creativiteit en energie weer terug. Je trekt hierdoor bestaande klanten en nieuwe klanten naar je toe. We gaan hierop sturen.

Uitgaven
We gaan eerst het laaghangend fruit plukken. Wanneer het overzicht er is, krijg je inzicht. Er vallen je al snel uitgaven op die overbodig zijn of lager kunnen. Hiermee besparen we geld zonder dat het je raakt.

Samen gaan we sparren over jouw blinde vlekken. Iedereen heeft namelijk blinde vlekken en deze onder ogen zien, vergroot je inzicht. We zoeken samen naar manieren om je uitgaven verder te verlagen. Dit doen we voor je bedrijf en privé. Alles dat je niet uitgeeft, hoef je niet te verdienen. 
Niet schrikken, jij blijft degene die bepaalt. Jij staat aan het roer.

Actie
Om te besparen op je uitgaven en je inkomsten te verhogen is er actie nodig. Dit gaan we ook samen doen. Ik help je op weg, ik motiveer je en ik ben de welbekende stok achter de deur. Het blijft niet bij praten en bedenken. Je komt echt in actie. Hierdoor krijg je de controle over je financiën terug en merk je dat je kan sturen.

Verankeren
Door wekelijks met je geldzaken bezig te zijn en erover te praten gaan de cijfers voor je leven. Je gaat het begrijpen en er anders naar kijken. Je emotie rondom geld (die we allemaal hebben vanuit onze opvoeding en persoonlijkheid) verandert. Je ziet dat er een oorzaak - gevolg mechanisme is. Je ervaart welke invloed marketing en de wereld om je heen op je hebben. Dat halen we niet weg, maar de bewustwording zorgt ervoor dat je er anders mee omgaat. Je gaat eventuele schulden aflossen, je gaat geld reserveren en sparen. Je krijgt financiële rust.

Grip op je cijfers betekent grip op je leven

Door grip op je leven krijg je weer tijd en energie om met passie te ondernemen. Krijg je weer tijd en ruimte voor je creativiteit.
Iedere ondernemer waar ik mee heb gewerkt zegt al snel "nu vind ik geld en cijfers wel leuk!!”.

Laten we samen aan de slag gaan! Het eerste uur is een gratis en vrijblijvend advies en kennismakingsgesprek.

Logo Ad.nl
Logo Omroep Wetering
Logo Nibud
Logo RTW FM
Logo VariantZorg
Logo Eteck
Logo Fit At Home

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een financieel coach!

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Kouwe hoek 8 2741PX Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031628823288